donderdag, 20. januari 2005 - 21:45

AutoRAI Parade

Amsterdam

Zondag 23 januari zal de AutoRai Parade door de binnenstad van Amsterdam trekken, er doet het maximale aantal van zestig auto’s mee. De AutoRAI is van 10 tot en met 20 februari.

In de stoet, die om 11.00 uur vertrekt vanaf het plein voor de Stopera, rijden tal van bijzondere auto’s mee. De AutoRAI Parade wordt een bonte mengeling van aparte auto’s, een stoet waarin een Cadillac XLR broederlijk rondrijdt naast een drie keer zo lage Donkervoort D8 210, waarin een Bentley Continental GT en de majestueuze Rolls-Royce Phantom het wegdek delen met een Smart Roadster Brabus en waarin een zojuist uit Parijs-Dakar teruggekomen Bowler Wildcat 200 gevolgd wordt door de Toyota Prius (‘Auto van het Jaar 2005’), een Ferrari 430 en een door de kunstenaar Clemens Briels beschilderde Ford Ka. Een bijzonder groot aantal van de aan de AutoRAI deelnemende merken heeft ingeschreven voor de AutoRAI Parade, die een lange route door het centrum van Amsterdam zal afleggen.

Om 11.00 uur is het startschot op het plein bij de Stopera, waarna de stoet via de Blauwbrug, de Amstel, de Munt en het Rokin naar de Dam rijdt. Daar is, omstreeks 12.00 uur. een eerste tussenstop gepland, onder andere voor het maken van foto’s. Daarna gaat het via de Paleisstraat, Rozengracht, Stadhouderskade, Hobbemastraat, PC Hooftstraat, Van Baerlestraat, Ceintuurbaan, Amsteldijk, Torontobrug en Wibautstraat naar de studio’s van Business News Radio, die live verslag doen van de AutoRAI Parade. Die vervolgt zijn route via de Mr Treublaan naar de Vrijheidslaan, waarna het via Rooseveltlaan, Europaplein en Wielingenstraat naar het eindpunt gaat: de Amstelhal van het Amsterdam RAI Complex.
Categorie:
Tag(s):