dinsdag, 18. januari 2005 - 7:10

Autoruiten schoon voor 95,00 euro

Lelystad

In deze tijd komen beslagen en bevroren autoruiten weer regelmatig voor. Rijden met nog beslagen of half dichtgevroren ruiten levert onvoldoende zicht op en is daarom levensgevaarlijk.

U kunt veel doen om dit te voorkomen: zorg er in ieder geval voor dat de binnenkant van uw ruiten schoon zijn; gebruik hiervoor gewoon afwasmiddel, dit voorkomt beslaan na een koude nacht. Als uw auto over een airco beschikt, helpt dat bij het ontwasemen van de voorruit. Als u de airco hebt gebruikt, kan een plasje condenswater onder de auto ontstaan. Schrik daar niet van, dit is normaal. Laat uw airco één maal per jaar op een juiste werking controleren door uw dealer.

Als u in een koude auto stapt is het bovendien goed om de recirculatieklep dicht te zetten. Hierdoor wordt de auto binnen sneller warm omdat de koude lucht even buiten wordt gehouden; zo beslaan de ramen niet opnieuw. Denk er wel aan om de klep weer te openen als de auto op temperatuur is om zo weer frisse lucht binnen te krijgen.

Het rijden met beslagen of half dichtgevroren ruiten is niet alleen gevaarlijk, bij aanhouding door de politie kost het u ook nog eens € 95,00. Dus even schoonmaken is niet alleen veilig, maar ook ‘snel verdiend!’

Sjaak

©BON / Foto: FBF.NL
Categorie:
Tag(s):