zaterdag, 10. december 2005 - 14:00

'Awel heeft u iets gedronken ?'

In de nacht van 9 op 10 december werd, in samenwerking met de Belgische politie, een grote internationale alcoholcontrole gehouden. Aan beide zijden van de grens werden aan de grensovergangen bestuurders gecontroleerd. Het doel van de controle was, uiteraard, het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De alcoholcontrole werd nu gehouden omdat december toch de feestmaand bij uitstek is, en de Zeeuwse en de Belgische politie hopen dan ook dat er een preventieve werking van de controles is uitgegaan. Ze waren zodanig ingericht dat de pakkans groot was. Op zoveel mogelijk grensoverschrijdende wegen werd gecontroleerd.

De controles begonnen vrijdagavond om 21.00 uur en eindigden op zaterdagochtend rond 04.30 uur. De politiekorpsen aan beide zijden van de grens zullen in de maand december regelmatig nog alcoholcontroles houden.

Er waren zes grenscontroleposten ingericht, te weten: de grensovergang Tractaatweg (Zelzate), de grensovergang Sas van Gent, de grensovergang Eede/Aardenburg, de grensovergang Sluis, de grensovergang Kapellebrug en Nieuw-Namen.

Het aantal gecontroleerde voertuigen betrof in totaal in Zeeuws-Vlaanderen 851 stuks. Er werden in totaal 10 bestuurders betrapt op rijden onder invloed.

Drie bestuurders hadden meer dan de toegestane hoeveelheid gedronken, twee bestuurders ongeveer 1 1/2x teveel, en drie bestuurders tussen meer dan 1 ½ en meer dan 2x. Twee automobilisten hadden bijna 3x meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren.

Verder werden nog de volgende bekeuringen uitgeschreven: belediging van een ambtenaar in functie, het door rood licht rijden, het overschrijden van doorgetrokken streep, een verkeerde koppeling aan de aanhangwagen en voor het voeren van verkeerde verlichting
Provincie:
Tag(s):