donderdag, 7. april 2005 - 23:52

AZ blijft winnen in de UEFA-Cup

AZ heeft donderdagavond een voortreffelijk resultaat neergezet tegen de nummer 3 van Spanje. Villareal werd in Spanje met 2-1 verslagen en hierdoor heeft AZ een goed uitgangspositie om de halve finale van de UEFA-Cup te bereiken. Vooral het goede spel van doelman Timmer en spits Nelisse viel op.
<BR>
<BR>In het begin van de wedstrijd tasten de beide teams elkaar af en waren er kleine kansjes voor beide ploegen. AZ scoorde verrassend in de 11e minuut. Barry van Galen gaf via na een mooie actie de bal aan Nelisse die op zijn beurt Landzaat bediende. Via een droog schoot ging de bal langs doelman Reina en pakt AZ de voorsprong.

Maar Villareal had snel een antwoord klaar. In de 14e minuut kwam Villareal opzetten via Riquelme. Hij speelde de bal op Lucho die de bal terug gaf aan de spits. De Argentijn schoot beheerst binnen en de ploegen stonden weer op gelijke hoogte.

De teams gingen gelijk op totdat scheidsrechter Plautz AZ te zwaar bestrafte. Kromkamp gaf een schouderduw binnen de zestien meter en de scheids wees naar de stip. Riquelme miste echter omdat Henk Timmer met een goede reflex de bal klemvast pakte.

De rest van de wedstrijd had Villareal een klein overwicht, maar het was de ploeg uit Alkmaar die opnieuw scoorde. In de 78e minuut kwam Kromkamp opzetten aan de rechterkant en zette goed voor. Doelman Reina stopte de eerste inzet van Nelisse, maar het tweede schot was raak.

AZ heeft nu een goede uitgangspositie voor de halve finales. Villareal, dat in de vorige zeventien Europese thuiswedstrijden geen goal tegen kreeg, moet nu minimaal twee keer schoren in de volgende wedstrijd in Alkmaar.