zondag, 18. december 2005 - 19:24

AZ imponeert tegen RKC

Luttele dagen na de tegenvallende UEFA Cupwedstrijd tegen Grasshoppers liet AZ zien dat het nog altijd veruit de best voetballende ploeg van Nederland is. Slachtoffer van de Alkmaarse dadendrang was RKC Waalwijk.

De ploeg van trainer Adrie Koster kreeg in de Alkmaarderhout geen poot aan de grond tegen het ontketende AZ, dat optimaal wilde profiteren van de misstap die mede-koploper Feyenoord eerder op de dag had begaan.

Vooral voor rust was het likkebaarden voor het thuispubliek, dat mede dankzij Kenneth Perez en Shota Arveladze volop aan zijn trekken kwam. Het duo combineerde er lustig op los en stelde na acht minuten Demy de Zeeuw al in staat om de score te openen.

Het was voor de ploeg van trainer Louis van Gaal het sein om nog maar eens extra gas te geven. Die aanvalsdrang stelde RKC in staat om zo nu en dan gevaarlijk te worden, maar doelman Henk Timmer liet weer zien waarom hij de tweede keus achter Edwin van der Sar is bij Oranje.

Na en dik kwartier spelen gooide Stein Huysegems het duel op slot. In de tweede helft liet AZ het moordende tempo iets zakken, maar nog altijd was het heer en meester op het veld. Dat Gretar Steinsson er met zijn hoofd nog 3-0 van maakte, gaf de verhoudingen binnen het veld uitstekend weer.
Categorie:
Tag(s):