woensdag, 20. april 2005 - 22:15

AZ in negatieve spiraal

AZ heeft wederom een wedstrijd verloren in de Holland Casino Eredivisie. Ditmaal ging de ploeg uit Alkmaar op bezoek bij FC Utrecht en verloor met 3-2.
<BR>
<BR>De ploeg van Co Adriaanse staat nu op de derde plek in de rangschikking en verloor drie keer in de laatste vier duels en behaalde één keer een gelijkspel.

Op aangeven van Linderbergh zette Barry van Galen AZ nog wel op voorsprong in de 35e minuut, maar AZ had allerminst veldoverwicht en de gelijkmaker hing in de lucht. Deze kwam ook meteen een minuut later van de voet van Jean-Paul de Jong. Hij scoorde via een fraai afstandschot. 1-1 Was ook de ruststand.

Na rust vielen binnen een tijdsbestek van tien minuten drie doelpunten. Eerst was het Stefaan Tanghe in de 55ste minuut. De speler van FC Utrecht is een maand afwezig geweest vanwege een voetblessure, maar zijn schot zette de thuisploeg op voorsprong.

Kenneth Perez zorgde via zijn doelpunt dat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen in de 62ste minuut. Maar de winnende treffer kwam opnieuw van Tanghe. Hij kopte de bal binnen op aangeven van Dave van den Berg in de 65ste minuut.

AZ staat nu ook virtueel niet meer op de 2e plek en moet de laatste weken alles uit de kan halen om deze positie terug te krijgen.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):