zaterdag, 19. maart 2005 - 22:38

AZ legt de druk bij PSV

Na het succes woensdag in de UEFA-cup lag het gevaar op de loer voor onderschatting. Maar AZ bleek zaterdagavond een volwassen ploeg en won netjes met 3-0 van Vitesse. Door deze winst legt AZ de druk bij PSV, die morgen het moet opnemen in de ArenA tegen Ajax.

Pas tegen het rustsignaal nam de ploeg van Co Adriaanse voorsprong. Kew Jaliens kopte uit een voorzet van Barry van Galen mooi in. Jaliens stond in de basis als vervanger van de geschorste Jan Kromkamp.

Voor Denny Landzaat was het een klein feestje. Hij speelde zijn 250ste competitiewedstrijd en mocht deze opsieren met een doelpunt. In de 80e minuut mocht hij een strafschop benutten.

Twee minuten voor tijd zette Olaf Lindenbergh de ploeg uit Alkmaar op 3-0. Met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied versloeg hij doelman Wappenaar.

Door deze winst staat AZ op vier punten achterstand van koploper PSV. Beide ploegen hebben 25 wedstrijden gespeeld en AZ is benieuwd naar de uitkomst van Ajax-PSV.