zondag, 13. maart 2005 - 16:45

AZ pakt de volle winst tegen De Graafschap

AZ heeft zondagmiddag relatie eenvoudig gewonnen van De Graafschap. De winst kwam nooit in gevaar, alhoewel de ploeg uit Alkmaar wel eerst een 0-1 achterstand moest wegwerken. Na eenmaal op voorsprong te staan, bleek AZ de krachten te sparen na een drukke week van voetbal.
<BR>
<BR>AZ maakte voor het rustsignaal al op voorsprong. Jan Kromkamp maakte een schitterende actie en scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Danny Landzaat zette AZ op een 2-1 voorsprong.

Twintig minuten voor het eind besliste Ali Elkhattabi met zijn doelpunt de wedstrijd. In de blessuretijd mocht Mango nog namens De Graafschap zijn tweede doelpunt maken en zo eindigde de wedstrijd in 3-2 voor AZ.

AZ houdt een goede kans op de titel. De achterstand op PSV is vier punten en misschien kan AZ volgende week dichterbij komen als PSV op bezoek moet in de Arena.

© BON/ Foto: Proshots