zondag, 30. oktober 2005 - 2:10

AZ pakt drie punten tegen ADO

AZ pakt, misschien niet helemaal terrecht, drie punten mee uit het Zuiderpark in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het werd uiteindelijk 0-2 door een doelpunt van aanvoerder Tarik Sektioui in de 16e minuut en door Shota Arveladze die de bal van dichtbij intikt in de 55e minuut. Maar de doelpunten hadder er net zo goed aan de andere kant kunnen invliegen.

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd. De Hagenaars creeërden een aantal goede kansen en bracht Jonas Kolkka en Edwin de Graaf in een goede schietpositie. Maar de thuisclub faalde te scoren.

In de eerste helft had ook Kenneth Perez nog een aantal kansen om aan de zijde van AZ de score te verhogen. Twee maal kwam hij alleen voor ADO-keeper Dorus de Vries, maar beide keren bracht de doelman redding voor de thuisploeg.

In de tweede helft begon ADO weer sterk, maar was het toch AZ dat scoorde via Arveladze, die de bal uit een pass-je van Schaars intikte.

Tegen het einde van de tweede helft begon het kansen te regenen voor ADO, met onder andere een schot van Den Ouden, dat Timmer maar net uit de kruising wist te halen, een vrije trap van Bodde waaraan de AZ-keeper maar net redding wist te brengen en een schot van Elia op de paal.

AZ kreeg nog één grote kans in de tweede helft na het doelpunt. Arveladze probeerde van dichbij een bal in te tikken, maar ADO-keeper Dorus de Vries wist de bal met een wereldredding uit het doel te houden.

Het is al met al een moeilijke competitiestart geweest voor de thuisploeg. In de eerste tien wedstrijden werd maar twee maal gewonnen en twee maal gelijk gespeeld. AZ staat na in de top van de Eredivisie met acht gewonnen wedstrijden en twee verloren wedstrijden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er na afloop van de wedstrijd met witte zakdoekjes gezwaaid werd en "Adelaar moet weg" gezongen werd door de ADO-aanhang.