donderdag, 28. april 2005 - 23:05

AZ verliest van Sporting in Portugal

AZ heeft donderdagavond met één doelpunt verschil verloren van Sporting Portugal. De ploeg uit Alkmaar kwam nog wel op voorsprong via Landzaat, maar één minuut later kwam Sporting alweer langszij. Pinilla toonde zijn klasse in de 80ste minuut door via een schitterend afstandschot doelman Henk Timmer te verschalken.

AZ was zeer op zijn hoede voor deze gevaarlijke tegenstander. Sporting had in het Eufcup-toernooi al eerder Feyenoord uitgeschakeld en weet een tegenstander goed vast te zetten. Zo begon de ploeg ook tegen AZ. De eerste helft had Sporting veroverwicht en kwam het een paar keer gevaarlijk opzetten voor doelman Timmer. Maar de verdediging stond goed op zijn plek en debutant Ron Vlaar maakte een sterke indruk.

Tegen alle verhouding in kwamen de bezoekers uit Alkmaar op voorsprong in de 36ste minuut. Verdediger Jaliens kwam goed opzetten aan de rechterkant en gaf scherp voor. Denny Landzaat kwam goed in bij de eerste paal en schoof de bal in de korte hoek langs langs doelman Ricardo.

Maar AZ kon niet lang genieten van de voorsprong. Eén minuut later kwam Sporting alweer op gelijke hoogte via Douala. Via de scrimige voor het doel van AZ kwam de bal in zijn voeten en hij schoot diagonaal in.

In de tweede helft kwam AZ brutaler opzetten. Barry van Galen kreeg een tweetal goede kansen, maar Ricardo en de verdediging van Sporting stond een voorsprong in de weg. De beide teams waren meer aan elkaar gewaagd en het bleef spannend in het ‘Estádio José Alvalade’.

Tien minuten voor tijd kwam toch de voorsprong voor Sporting. Pinilla kreeg de bal aangespeeld buiten de 16 meter en haalde verwoestend uit. Timmer was kansloos en de bal verdween in de touwen: 2-1 voor Sporting.

Met deze uitslag houdt de ploeg van Co Adriaanse zeker wel uitzicht op de finale. Over één week komt de ploeg uit Portugal op bezoek in de Alkmaarderhout en is een 1-0 overwinning genoeg voor AZ om naar de finale te gaan. Vervelend is dat de ploeg Buskermolen en Lindenbergh moet missen. Deze twee spelers liepen tegen een gele kaart aan en zijn geschorst voor de volgende wedstrijd.