maandag, 28. november 2005 - 0:12

AZ verslaat slap Roda JC

AZ heeft na achtereenvolgende doelpuntloze gelijke spelen eindelijk weer kunnen scoren. In eigen huis werd Roda JC met 2-0 verslagen.

Op de overwinning viel weinig af te dwingen. Roda JC, dat verrassend met Ken Leemans in de basis startte, had nauwelijks een kans en liet AZ komen. De Alkmaarders kregen verschillende mogelijkheden om de score te openen, maar pas na 34 minuten viel daadwerkelijk de 1-0. Grétar Steinsson mocht ver opkomen over de rechterkant en gaf de bal laag voor, waar Denny Landzaat bij de eerste paal voor 1-0 zorgde.

Ook na rust bleef AZ de sterkste. Topscorer van de Eredivisie, Shota Arveladze, gaf aan gewisseld te willen worden. Zijn vervanger Danny Koevermans besliste een minuut voor tijd de wedstrijd. Landzaat stond aan de basis en zag op het juiste moment Koevermans vertrekken. Die controleerde de bal in de sprint en joeg hem vervolgens snoeihard net onder de lat binnen: 2-0.

Een eretreffer was Roda JC, dat na een uur met Cristiano een derde aanvaller binnen de lijnen had gebracht, niet gegund. AZ blijft koploper PSV door dit resultaat opjagen.
Categorie:
Tag(s):