zaterdag, 30. april 2005 - 18:50

B25TRIX

Den Haag

Koningin Beatrix vierde dit jaar koninginnedag dicht bij huis. Zaterdag was het aan Scheveningen om de festiviteiten te organiseren. In de badplaats werd onder andere gekoekhapt, geskate, gevoetbald en reed de koninklijke familie en genodigden in een historische tram terug naar Den Haag. Koninginnedag zal worden afgesloten met een groot concert op het Malieveld, waar onder andere Marco Borsato en de Haagse band Direct zullen optreden.

's Ochtends bezocht Beatrix een feestelijke Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal in Den Haag. Daarna vertrok de vorstin naar Scheveningen, alwaar allerlei activiteiten en oude ambachten voor haar waren georganiseerd. Mede dankzij de prinsen werd in de Keizerstraat het wereldrecord koekhappen verbeterd. In anderhalf uur baanden een groep scholieren zich een weg door de Keizerstraat en kwamen uiteindelijk uit op het Prins Willemsplein.

Koningin Beatrix genoot zichtbaar van bezoek aan de badplaats. Aan het eind van de wandeltocht richtte de vorstin zich tot de 100.000 mensen die zich naar Scheveningen hadden begeven. In haar dankwoord bedankte zij haar 'zusje' prinses Margriet en de jarige Pieter van Vollenhoven voor hun hulp bij de vervulling van haar ambt.

De toer door Scheveningen werd even voor 16:00 uur afgesloten met een tramrit terug naar Den Haag. Daar zal de koningin later deze avond een concert op het Malieveld bijwonen.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):