maandag, 28. maart 2005 - 23:38

Babylijkje in plastic tas gevonden

Mönchengladbach

In het riviertje de Niers over de grens bij Roermond hebben drie spelende kinderen paasmaandag een babylijkje gevonden. Onderzoek wees uit dat het om een jongetje ging van nog geen week oud. De vondst werd gedaan door twee jongens en een meisje van 11 tot 13 jaar oud. Het lijkje zat in een plastic tas verpakt. Na de vondst werd meteen de politie gealarmeerd die de omgeving voor onderzoek heeft afgezet.

Onduidelijk is waaraan de baby is overleden. Ook wordt onderzocht of de baby al dood was toen de plastic tas in het water werd achtergelaten. De politie van Mönchengladbach heeft de zaak in onderzoek.

Vorige week werd er in Moers, vlak over de grens bij Venlo, ook een babylijkje in een plastic tas aangetroffen in een speeltuin. De politie is ook in die zaak bezig om de moeder te achterhalen. Hiervoor werd zelfs een DNA-test uitgevoerd onder een doelgroep van potentiële moeders. Frappant detail was dat er 10 kilometer verderop in Duisburg de mogelijkheid bestond om een baby anoniem achter te laten. Onduidelijk is waarom de moeder daar geen gebruik van heeft gemaakt. © BON/Foto: Günter Jungmann
Provincie:
Tag(s):