zondag, 3. april 2005 - 7:35

Bahrein warmer dan Maleisië?

Het ziet er naar uit dat we met de Grand Prix van Bahrein de meest hete race van het seizoen mee zullen maken. De buitenlucht zal ongeveer 35 graden Celsius worden, waar de baantemperaturen kunnen oplopen tot 52 graden Celsius.

Erg opvallend is het niet te noemen aangezien de race zich in het Midden-Oosten plaats laat vinden, maar er wordt vaak verondersteld dat de Grand Prix van twee weken geleden in Maleisië de heetste race van de kalender kan worden genoemd.

Mocht Bahrein daadwerkelijk warmer worden dan Maleisië, dan kan dit een nadeel worden voor de coureurs. Onze landgenoot Christijan Albers stapte na de race op de zondag uit en moest volgens verhalen bij zijn positieven worden gehouden door een dokter.

Naast de coureurs zal het ook een test worden voor de banden. Het rubber zal het hard te verduren krijgen en men zal meteen zien of Bridgestone het probleem van Maleisië heeft opgelost. De Japanse bandenfabrikant bleek nog niet in staat te zijn om banden te maken voor zulke hoge temperaturen.

Daarnaast zeggen de reglementen dat een motor twee weekenden mee moet gaan, waar Bahrein voor de meeste mensen het eerste weekend voor de huidige motor is. Door dezelfde motor in Imola te gebruiken die in Bahrein de hitte heeft weten te doorstaan, rijst de vraag of deze wel goed genoeg is om nog een weekend mee te gaan.
Categorie:
Tag(s):