donderdag, 13. januari 2005 - 10:31

Balkenende LIVE

Hilversum

Voor het eerst gaat een Nederlandse premier live op televisie in debat met Nederlanders. In Rondom Tien is minister-president Balkenende te gast.

Onderwerp van gesprek is 'Nederland na 2 november'. Veel Nederlanders voelen zich na de moord op Van Gogh niet meer thuis in hun eigen land. De incidenten daarna versterkten dat gevoel. De vraag is: hoe moet Nederland verder? Hoe maken we ons land weer veilig en tolerant? Wat verwachten Nederlanders van de minister-president en wat ziet hij als belangrijkste opdracht voor mensen hier?

Te gast onder anderen de mensen die de premier ontmoette in zijn rondgang door het land in november:
De Rotterdammer Jan van der Linden uit de wijk Hillesluis waar in een kerk brand werd gesticht. Leo Olffers van het Haagse wijkberaad Laakkwartier, waar de politie een dag lang op jacht was naar twee vermeende moslimterroristen. Selma Metin, de vrouw die bij de afgebrande islamitische school in Uden Balkenende vroeg Hirsi Ali de mond te snoeren. Trudy Coenen, lerares op een zwarte VMBO-school in Amsterdam-Oost . De Amsterdamse korpschef Bernard Welten en Achmed Marcouch, bestuurslid van de Marokkaanse Amsterdamse Moskeeën.©BON
Provincie:
Tag(s):