vrijdag, 27. mei 2005 - 16:08

Balkons op instorten

Brunssum

In de gemeente Brunssum worden sinds vrijdagmiddag een aantal balkons van een appartementencomplex aan het Koutenveld gestut. Na een inspectie tijdens een landelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van de inspectie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) heeft de gemeente Brunssum bij 28 balkons ernstige gebreken geconstateerd. Het betreffen appartementen van het Olympiade- en Folkloriadecomplex. Om de veiligheid te garanderen is er besloten om de balkons meteen te stutten. De gemeente heeft de bewoners geïnformeerd en ze verboden nog gebruik te maken van hun balkon.

Vrijdagmiddag zijn werknemers begonnen met het stutten van de balkons. Wanneer alle balkons zijn gestut, wordt bekeken welke definitieve maatregelen moeten worden genomen.

In april 2003 kwamen in Maastricht twee personen om het leven toen een aantal balkons afbraken en naar beneden stortten. Naar aanleiding van dit drama zijn op verzoek van de VROM-Inspectie alle balkons die in Brunssum zijn gebouwd na 1985 en die zijn voorzien van een bepaalde ophangmechanisme in kaart gebracht. De appartementen aan het Koutenveld zijn drie jaar oud en kwamen als onveilig naar voren. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):