donderdag, 25. augustus 2005 - 21:52

BAM annuleert bouwproject ‘De Kroon’

Brunssum

De bouw van het nieuwe winkelcentrum ‘De Kroon’ in Brunssum gaat niet door. Projectontwikkelaar BAM Vastgoed heeft de gemeente Brunssum laten weten dat het plan voor de bouw van het winkelcentrum economisch niet haalbaar is. De gemeente gaat nu opnieuw bekijken hoe zij in het centrumgebied van Brunssum een winkelcentrum kan realiseren die voor de stad een economische impuls kan opleveren.

In eerste instantie werd met projectontwikkelaar BAM Vastgoed overeenstemming bereikt in het realiseren van een nieuw winkelcentrum, dat BAM presenteerde onder de naam ‘De Kroon’. Het winkelcentrum moest naast winkels ook kantoren, horeca en woningen huisvesten.

Begin dit jaar liet BAM aan de gemeente weten dat het project niet meer haalbaar was in hun visie. Een van de redenen was volgens de projectontwikkelaar ondekerheid in de afzetbaarheid van de commerciële ruimten van het complex.

De gemeente houdt toch vast aan een vernieuwing van het centrum, om verdergaande verloedering en leegstand van winkels in het hart van de gemeente tegen te gaan.

© BON
Provincie:
Tag(s):