vrijdag, 11. november 2005 - 17:29

Bankovervaller Maasbree krijgt geen gevangenisstraf

Roermond

De 60-jarige man uit Tegelen die eerder dit jaar een ‘bankoverval’ pleegde in Maasbree, krijgt geen gevangenisstraf opgelegd. De rechtbank in Roermond veroordeelde de Tegelnaar vrijdag tot een jaar voorwaardelijk.

Op vrijdag de 13e mei viel een oudere man met een Duits accent even na het middaguur de Rabobank binnen aan de Dorpsstraat. Hij bedreigde het aanwezige personeel en een aanwezige klant met explosieven, die hij bij zich zou hebben. De politie sloeg vanwege het signalement van de man groot alarm. Het vermoeden bestond dat het misschien ging om de voortvluchtige Duitse crimineel Thomas Wolfe. De omgeving van het bankgebouw werd in een straal van 100 meter ontruimd, vanwege de dreiging met explosieven.

Een onderhandelingsteam startte gesprekken met de man. Een arrestatieteam was ter plaatse en ook een eenheid van de Explosieven Opruimings Commando (EOC). Uiteindelijk heeft het arrestatieteam de man rond 18:30 overmeesterd, nadat hij was gebeten door een politiehond.

Uit onderzoek van de politie bleek dat hij uit wanhoop tot zijn daad was gekomen, vanwege financiële problemen en de ziekte van zijn vrouw. De man had ook geen strafblad en was niet bekend bij de politie. Voor de rechtbank was dit aanleiding de man geen gevangenisstraf op te leggen.
Provincie:
Tag(s):