vrijdag, 13. mei 2005 - 15:08

Bankovervaller overmeesterd

Maasbree

De politie heeft vrijdagmiddag een 60-jarige overvaller uit Tegelen aangehouden. De man verschanste zich enige uren in het bankgebouw van de Rabobank aan de Dorpstraat in Maasbree waar hij eerder in de middag een overval pleegde. Hij dreigde het pand op te blazen wanneer hij geen geld zou krijgen. Tijdens de overval waren drie personeelsleden aanwezig en een klant.

Allen wisten ze het pand te verlaten. De politie zette een groot gedeelte van de straat af en woningen binnen een straal van honderd meter van de bank moesten worden ontruimd. Een onderhandelingsteam van de politie onderhandelde met de verdachte. De politie die nog steeds op zoek is naar de Duitse topcrimineel Thomas Wolf hield rekening met zijn aanwezigheid in de bank, omdat de overvaller Duits sprak. Achteraf bleek het niet om hem te gaan. De bewoners zijn inmiddels teruggekeerd naar hun huizen.

De bankrover raakte tijdens zijn arrestatie gewond aan zijn been door een beet van een politiehond. Nadat de overvaller was ingerekend, heeft de politie samen met eenheden van het Explosieven Opruimings Commando het bankgebouw op explosieven onderzocht. Hierbij werd niets gevonden. Tijdens de overval stonden ambulances en brandweer klaar om zonodig in actie te komen. De politie heeft in totaal meer dan 70 politiemensen moeten inschakelen.

© BON/Foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):