vrijdag, 15. juli 2005 - 13:38

Bankrovers achtervolgd door 30 man politie

Donderdag omstreeks 08.45 uur kreeg de politie een melding dat een drietal mensen een raam insloeg bij een bank aan de Noordersingel in Burgum. De rovers zijn vervolgens de bank binnengedrongen en konden zo in de ruimte achter de kluis komen. Na een geldbedrag te hebben meegenomen zijn de verdachten er met een auto vandoor gegaan. Hoewel de politie binnen drie minuten met twee eenheden ter plaatse was, waren de verdachten gevlogen.

Even verderop in Burgum werd de auto, die gestolen bleek, aangetroffen. Een getuige meldt dan dat de verdachten er met een scooter vandoor zijn gegaan. Vervolgens gaan de drie er met een andere auto vandoor: door een getuige werd merk en rijrichting aan de politie gemeld. Door de opmerkzaamheid van deze getuige wist de politie de mannen op het spoor te komen.

De verdachten verdwenen richting de Waldwei om vervolgens de A7 op te gaan, richting Heerenveen en Joure. Het Verkeersplein Joure was inmiddels afgezet door de politie, waardoor de bankrovers rechtstreeks in de val reden. Door de hoge snelheid crashte de auto op het binnenterrein van het verkeersplein en konden de drie verdachten om 9.30 uur worden aangehouden.

Het gaat om een 19-jarige inwoner van Amsterdam, een 20-jarige inwoner van Amsterdam en een verdachte, die zijn naam niet wilde vertellen. De drie zijn overgebracht naar verschillende bureaus en voor nader onderzoek ingesloten. De buit werd in de auto aangetroffen en is in beslag genomen. Het verkeer ondervond enige vertraging, maar het liep omstreeks 10.00 uur weer normaal. In totaal heeft de politie circa 30 medewerkers ingezet. ©BON
Provincie:
Tag(s):