zondag, 20. november 2005 - 0:08

Barça vernedert Real in Bernabéu

Mocht er nog twijfel bestaan over wie de beste is van Spanje, dan heeft FC Barcelona vanavond aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Aartsrivaal Real Madrid werd in het eigen Santiago Bernabéu door de ploeg van Frank Rijkaard keihard met de neus op de feiten gedrukt.

Barça delasseerde de Galacticos en won met 0-3, door twee doelpunten van een excellerende Ronaldinho en een treffer van een messcherpe Eto'O. Bij de treffers van de Braziliaan, in de tweede helft, klapte zelfs de fanatieke en zwaar teleurgestelde Real-socios, al zij het enigszins demonstratief. Door de overwinning en het gelijkspel van Osasuna bij Getafe (0-0) nemen de Blaugranas en passant ook nog eens de koppositie in de Primera División over.

Samuel Eto'O was in de aanloop naar de klassieker de meest besproken speler. De Kameroener, met een Madrileens verleden, liet zich - na het behalen van het kampioenschap vorig jaar - in niet mis te verstane bewoordingen uit aan het adres van 'De Koninklijke': 'Madrid, cabron, saluda al campeon' (vrijvertaald: 'Madrid, klootzakken, groet de kampioen'). Hij kon dan ook rekenen op enorme fluitconcerten van het Madrileense publiek.

Binnen een kwartier deed de atletische spits de kritieken echter al weer verstommen, door ditmaal zijn voeten te laten spreken. Na goed voorbereidend werk van Lionel Messi, die verrassend genoeg in de basis begon, was Eto'O twee Madrid-verdedigers te snel af en scoorde hij met de punt van zijn schoen.

Barça domineerde op alle fronten en liet bij vlagen fraaie staaltjes voetbal zien. Met name Ronaldinho toverde weer de meest knappe voetbewegingen uit de hoge hoed. Na rust liet de Braziliaanse wereldvoetballer van het jaar ook zien een kille afmaker te kunnen zijn. In de 58e minuut passeerde hij Sergio Ramos en Ivan Helguera alsof het een stelletje amateurs betrof en liet hij vervolgens Iker Casillas kansloos.

Tien minuten voor tijd maakte Ronaldinho op vrijwel identieke wijze zijn tweede en de derde van de Catalanen. Daarmee vond Barça het wel welletjes en kwam er een einde aan de strafexpeditie. De regerend landskampioen dolde met de arme thuisploeg, dat desondanks ook nog wel een paar goede mogelijkheden kreeg. Maar met name Ronaldo, Robinho en Salgado hadden het vizier niet op scherp.
Categorie:
Tag(s):