dinsdag, 16. augustus 2005 - 9:52

Barrichello rijdt vanaf 2006 voor B·A·R

Na enkele weken wachten is het dan vanochtend bekend gemaakt; Rubens Barrichello heeft een contract getekend bij het Britse team van B·A·R voor meerdere jaren. De Braziliaan zal bij zijn huidige team Ferrari opgevolgd worden door landgenoot Felipe Massa, die nu nog uitkomt voor het Sauber team.

Uiteraard was Barrichello blij: "Ik ben heel erg opgetogen en blij dat ik vanaf 2006 voor het team van B·A·R uit zal komen. Ik wil bij deze gelegenheid ook graag iedereen bedanken bij Ferrari voor de afgelopen zes jaar waarin in veel races heb gewonnen bij dit team. Ik heb Ferrari veel geholpen en samen hebben we vijf constructeurtitels gewonnen."

Barrichello wil echter ook nog erg graag een keer wereldkampioen worden en denkt daar bij het team uit Engeland in te kunnen slagen: "Ik volg B·A·R al een tijd en ben verrast over de kracht en toewijding die ze hebben getoond. Als team hebben ze de juiste faciliteiten om wereldkampioenschappen te winnen. Uiteraard heb ik mijn werk bij Ferrari goed af te maken, maar ik kijk erg vooruit op de tijd die zal komen met mijn nieuwe team en Honda als motorleverancier."

Nick Fry, teambaas van het Britse team licht toe: "Door het aantrekken van Rubens hebben we opnieuw een mijlpaal bereikt als team. Rubens is niet alleen een uitstekende coureur maar heeft ook de ervaring die nodig is om een race op te bouwen en weet hoe hij een team moet vormen om kampioenschappen te winnen, iets wat voor ons heel erg belangrijk is. We zijn erg blij dat Rubens ons potentieel erkend heeft en ik wil bij deze ook Ferrari bedanken voor de medewerking dat Rubens vanaf 2006 bij ons kan racen."
Categorie:
Tag(s):