maandag, 17. januari 2005 - 9:01

'Batman' op dak van Utrechtse rechtbank

Utrecht

Maandagochtend heeft een man verkleed als Batman de Rechtbank van Utrecht beklommen aan het Vrouwe Justitiaplein. De man, lid van de campagnegroep voor vaderrechten Fathers 4 Justice (F4J), protesteert tegen de buitensluiting van kinderen en vaders na (echt)scheiding. Met dit protest komt Fathers 4 Justice op voor gelijkwaardig ouderschap na (echt)scheiding en voor het recht van kinderen om door beide ouders opgevoed te worden.

Een woordvoerder van de groep 4 Justice deelt mee dat de rechtbank is uitgekozen omdat de familierechters van de Rechtbank Utrecht er dagelijks hun geld verdienen met het veroorzaken van veel humanitaire ellende en immens verdriet bij scheidende ouders en hun kinderen. Zij overtreden daarbij willens en wetens de Europese en internationale mensenrechten conventies.

Fathers 4 Justice, bekend van de stunts en acties van hun Superhelden zoals Batman op het balkon van het Buckingham Paleis, werd in Engeland opgericht in 2002. De Nederlandse groep werd in juni 2004 opgericht en mag zich sinds haar oprichting verheugen in een forse groei en belangstelling: in slechts 6 maanden tijd hebben zich 850 nieuwe leden aangemeld.

In 2004 was Batman nog in actie in eigen land, toen protesteerde hij o.a. in Den Haag, Rotterdam en Alkmaar. Op tweede kerstdag klom een “zorro� op het dak van paleis Soestdijk.

Vanochtend weet Batman aan het Justitiaplein veel aandacht te trekken met zijn actie. Wanneer zijn actie zal eindigen is nog niet bekend. ©BON foto Jeroen Stoops
Provincie:
Tag(s):