donderdag, 27. oktober 2005 - 0:07

Battle for Nature

Op zaterdag 5 november vindt op zestien locaties in Friesland de Natuurwerkdag plaats. Snoeien, knotten, rooien, zagen of plaggen: het ruige buitenwerk spreekt steeds meer mensen aan. Ook in dit vijfde jubileumjaar denken de organiserende natuurorganisaties, waaronder Landschapsbeheer Friesland, weer honderden mensen op de been te krijgen.

Op gezinslocaties helpen speciale begeleiders om kinderen vanaf 8 jaar een paar uur mee te laten werken aan het onderhoud van de natuur. In de Lindevallei op het terrein van It Fryske Gea is een speciale jongerenlocatie ingericht waar leerlingenteams van scholen het tegen elkaar opnemen in een spannende Battle for Nature. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

De landelijke Natuurwerkdag is een initiatief van Landschapsbeheer, de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, de Landschappen, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie en de Vereniging voor natuur- en milieueducatie IVN. De organisaties hopen mensen bewust te maken van de natuur en het landschap door ze in de gelegenheid te stellen hun steentje bij te dragen aan het onderhoud van bijzondere locaties.

In Friesland zijn de organisatoren er ook dit jaar weer in geslaagd een grote diversiteit aan natuurschoon op het programma te krijgen. Elke natuurliefhebber kan aan de slag in zijn favoriete omgeving. Bos, heide, poelen en oude rivierarmen, de verschillende locaties in de provincie vertegenwoordigen alles wat Friesland aan natuur te bieden heeft. Goed gereedschap is uiteraard aanwezig.

U kunt zich eenvoudig aanmelden via de site natuurwerkdag of via een telefoontje: 0512-383800.
Provincie:
Tag(s):