woensdag, 19. oktober 2005 - 9:02

Bayern wint topper tegen Juve

Bayern München heeft de topper in poule A tegen Juventus met 2-1 gewonnen. Voor de Duitsers scoorden Sebastian Deisler en Demichelis. Roy Makaay speelde de volle negentig minuten, maar wist opnieuw niet het net te vinden.

Bij Juventus was Zlatan Ibrahimovic verantwoordelijk voor de enige Italiaanse treffer, die nota bene pas in de blessuretijd van de tweede helft viel. Door de belangrijke thuisoverwinning leidt Bayern met negen punten uit drie duels. Juve volgt met zes uit drie. In dezelfde poule won Club Brugge knap met 0-1 bij Rapid Wien. De Belgen hebben nu drie punten op zak en de Oostenrijkers zijn nog puntloos.

In poule C speelden FC Barcelona en Panathinaikos gelijk in Griekenland: 0-0. Mark van Bommel speelde 54 minuten, voordat hij met een gele kaart op zak gewisseld werd. Ook Udinese en Werder Bremen deelden de punten: 1-1. Door deze uitslagen is de ploeg van trainer Frank Rijkaard nu groepshoofd met zeven punten. Udinese en Panathinaikos volgen met vier punten, Werder Bremen heeft er slechts één.

In poule D leed Manchester United duur puntverlies tegen OSC Lille: 0-0. Op Old Trafford speelden Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar de hele wedstrijd. Bij de thuisploeg kreeg Paul Scholes al na 63 minuten zijn tweede gele kaart en moest ManU met tien man verder. In dezelfde groep pakte Benfica-trainer Ronald Koeman een belangrijk punt mee bij Villareal: 1-1. Jan kromkamp mocht de gehele negentig minuten langs de rechterkant van de thuisclub opdraven. Door deze uitslagen is het zeer spannend geworden in groep D. Manchester United heeft vijf punten, Benfica vier, Villareal drie en OSC Lille twee.