maandag, 19. december 2005 - 21:16

Bedrijventerreinen krijgen cameratoezicht

Utrecht

Ook de bedrijventerreinen Oudenrijn/Park Voorn en Rijnsweerd krijgen cameratoezicht. De gemeente Utrecht krijgt daarvoor de maximale subsidie vanE 225.000 van het ministerie van Economische Zaken. De gemeente investeert in het benodigde glasvezelnet, de ondernemers nemen de exploitatie op zich. De beide bedrijventerreinen worden aangesloten op het publiekprivaat Dienstencentrum Beveiliging.

Dankzij deze bijdrage van het Rijk kan het project Keurmerk Veilig Ondernemen nu worden versneld. In dit project werken ondernemers, beheerders, beveiliging, politie en de gemeente al langer samen aan de veiligheid op de bedrijfsterreinen. De komende tijd worden ook de plannen voor de camerabeveiliging verder uitgewerkt. Zodra de twee bedrijventerreinen het Keurmerk Veilig Ondernemen hebben binnengehaald, wordt overgegaan op camerabeveiliging. Als het voorspoedig gaat, hangen de camera's er nog voor de zomer. Vooralsnog wordt gemikt op zes camera's per terrein.

De bedrijventerreinen Cartesiusweg, Lage Weide, Wetering Noord, Merwedekanaalzone, Woonboulevard Kanaleneiland en Overvecht zijn Oudenrijn/Park Voorn en Rijnsweerd al voorgegaan. Daar wordt camerabeveiliging nu aangelegd. De verwachting is dat cameratoezicht daar voor eind maart 2006 operationeel is.
Provincie:
Tag(s):