woensdag, 24. augustus 2005 - 9:59

Begroting 2006 zo goed als rond

Den Haag

Het kabinet heeft in grote lijnen de begroting voor 2006 afgerond. Volgens de regering worden de lasten in 2006 iets verlicht, zodat de koopkracht van burgers omhoog gaat. Minister Zalm van Financiën zei twee weken geleden al dat ‘het kabinet wil voorkomen dat héle groepen in 2006 in de min belanden.'

Onlangs ontkwam Nederland ternauwernood aan een recessie, maar het kabinet is positief gestemd over het komende jaar. Zo zal de WW-premie voor werknemers worden verlaagd, zal de algemene heffingskorting worden verhoogd en wordt de verhoging van de energienota gecompenseerd.

Ook zou het kabinet een bedrag van 100 miljoen euro vrijmaken voor de kinderopvang. Eenzelfde bedrag wordt uitgetrokken om de benzineaccijns te bevriezen. Vorige week maakte het kabinet bekend de benzineaccijns volgend jaar niet te verhogen. Elk jaar wordt de accijns verhoogd om hem gelijk te trekken met de inflatie.

Hoe de begroting er precies zal uitzien wordt duidelijk op Prinsjesdag, wanneer minister Zalm de aankomende begroting zal presenteren.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij/FBF.nl
Provincie:
Tag(s):