dinsdag, 11. januari 2005 - 23:10

Behang

Wateringen

Behang is terug! Er is een tijd geweest dat behangen een beetje uit is geweest, maar dit woonseizoen wordt behang weer toegepast in alle woonstijlen. Door de frisse kleuren, structuren, en de opvallende dessins wordt een saaie wand ineens een volwaardig interieurobject, wat helemaal past in het interieur van nu.

Duizenden jaren geleden gebruikte de Chinezen al beschilderde vellen rijst papier als wandbekleding. In 2005 is behang niet meer in alle gevallen een neutrale achtergrond. Het wordt vaak toegepast als blikvanger in een ruimte. Bekleed daarom ook liever een muur, een nis of een vak. Alle wanden hetzelfde behangen is wel erg saai! Wie echt durft, past patchwork toe op een muur. Leuk voor op de kinderkamer. Met verschillende behangsoorten, gesneden in blokken ter breedte van het behang, creëer je een aparte wand. Een nieuw grapje is kinderbehang met randen die zelf mogen worden ingekleurd: eindelijk legaal krassen op de muur!

Met behang van nu is eindeloos veel mogelijk. Door twee tinten behang om en om in brede banen op de muur te plakken, geef je op een subtiele manier ritme aan een kamer. Behang met relief geeft letterlijk en figuurlijk iets extra’s aan muren. Relief behang is verkrijgbaar met patronen in hoog of laag relief en in vele stijlen, waaronder klassiek, landelijk maar ook moderne geometrische motieven. Een voordeel van relief behang is dat het oneffenheden en oppervlakkige onvolkomenheden van wanden camoufleert. Glasvezel wordt de laatste tijd ook veel toegepast. Dit is een sterke textielachtige wandbekleding in weef- of visgraatmotief.

Eenmaal op de wand aangebracht moet het nog wel worden gesaust. Het bekende vinylbehang is natuurlijk een prettig behang soort omdat dit materiaal goed afwasbaar is. Ook gaan we terug in de tijd. Kent u het nog? De trend uit de jaren ‘80, wandvullend fotobehang is weer helemaal terug van weggeweest! Een enorm bospad, de skyline van New York of een Caribisch strand, zeer gedurfd, maar wel heel grappig! Ook kunt u uw eigen favoriete foto laten uit vergroten tot een heuse behangwand. De laatste trend in behang is het lichtbehang! Met behulp van speciaal hiervoor ontwikkeld behang en lichtstrips maak je van een wand een zeer apart kunstwerk die nog licht geeft ook! De lichtstrips zijn verkrijgbaar in diversen vormen en kleuren.

U ziet er is ongelofelijk veel keuze en het interieur wordt minder standaard, want met behang is het gemakkelijk experimenteren. Zo geeft u een strak interieur een luchthartige toets met sierlijk gedessineerd behang. Een romantisch interieur wordt schattig met een leuke bloem en een klassiek interieur wordt super chique met een goud kleurig relief behang.
Kortom, behang is een “hot item� in het hedendaagse interieur. Wilt u meer weten over spannende effecten van behang? Bel of mail ons voor een kennismakings gesprek bij u thuis voor een onafhankelijk advies!

Autre 2000 binnenhuisarchitectuur
Korte Kwak 2
2291 AR Wateringen

interieurontwerp
kleuradvies
verlichtingsplan

www.binnenhuisarchitect.nl

©BON/foto; Autre 2000
Categorie:
Tag(s):