donderdag, 1. december 2005 - 12:57

Bejaarde bedreigd, geslagen, geschopt en vastgebonden in eigen huis

Gorredijk

Een 75-jarige man uit Gorredijk is woensdagavond in zijn woning aan de Heerenacker overvallen. De man was alleen in zijn woning toen er rond 20.00 uur op het ruit werd getikt. Toen hij de deur opendeed werd hij met kracht door vermoedelijk twee mannen met bivakmutsen de gang in geduwd.

Het 75-jarige slachtoffer werd geslagen en geschopt en bedreigd. Daarna werd hij in een slaapkamer vastgebonden. Door de daders werd een portemonnee met geld, een los geldbedrag en de autosleutels van het slachtoffer weggenomen. De daders zijn gevlucht met de auto van het slachtoffer, een grijze Opel Astra sedan. De man wist zichzelf te bevrijden en belde de politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft een rechercheteam geformeerd. Momenteel wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. De politie doet een beroep op getuigen zich te melden. In het bijzonder gaat het om mensen die tussen 19.00 en 21.00 uur onbekende of opvallende mensen hebben gezien of gehoord op de Heerenacker. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):