donderdag, 10. november 2005 - 12:33

Bejaarde dames slachtoffer roversgilde

Sneek

Het dievengilde in Sneek had het dinsdag voorzien op bejaarde vrouwen. Zo werden dinsdag een 73 en een 76 jaar oude dames gerold van hun portemonnee en woensdag een 74-jarige inwoonster van Sneek van haar tas beroofd.

Rond 14.45 uur werd de portemonnee van een 73-jarige inwoonster van Sneek uit haar afgesloten handtas gerold. De vrouw was aan het winkelen bij een winkel aan de Nauwe Burgstraat. In de beurs zat een kleine hoeveelheid geld.

Tussen 14.45 uur en 15.15 uur werd de portemonnee van een 76-jarige inwoonster van Sneek uit haar schoudertas getolen. Op de Oosterdijk heeft zij even staan praten met kennissen en toen in een winkel wilde afrekenen, ontdekte zij dat ze haar beurs miste. Ook in deze beurs zat een kleine hoeveelheid geld.

Een 73-jarige inwoonster van Sneek werd woensdag rond 12.00 uur van haar tas beroofd toen zij op haar fiets wilde stappen. Dit gebeurde op de Steenklip. De vrouw voelde iemand tegen haar fiets duwen, tegelijkertijd werd de tas uit haar linkerfietstas gepakt. Hierop fietste een manspersoon weg. In de tas zat haar portemonnee met een kleine hoeveelheid geld en waardepapieren.

De politie is opzoek naar getuigen van deze straatroof. Het signalement van de rover is: blanke man, 20-25 jaar oud, lengte ongeveer 1.80 - 1.85m, lang slank postuur. De man droeg een blauwkleurige jas, halflang model en had een donkerblauw / zwart mutsje op (een soort bivakmuts). Onder de muts kwam nog blond haar tevoorschijn. Hij reed op een donkerkleurige herenfiets met donkerblauwe fietstassen
Provincie:
Tag(s):