woensdag, 29. juni 2005 - 22:26

Bejaarde vrouw gewond na bijna-botsing met trein

Hulten

Een 88-jarige inwoonster van Hulten is woensdag 29 juni lichtgewond geraakt, nadat de scootmobiel waarin ze reed, was aangereden door een trein. De vrouw wilde omstreeks 12.45 uur in haar scootmobiel op de Broekdijk het spoor oversteken, maar moest wachten voor een passerende trein. Toen de trein voorbij was en de spoorwegovergang weer was vrijgegeven, stak de vrouw alsnog over. Tijdens het oversteken weigerde de scootmobiel plotseling dienst.

De vrouw kreeg het vervoermiddel niet meer aan de praat. Op dat moment gingen de spoorbomen weer naar beneden, omdat er opnieuw een trein aankwam. De vrouw is toen uitgestapt en heeft geprobeerd de machinist van de trein te alarmeren. De machinist kon zijn trein echter niet op tijd tot stilstand brengen en reed de scootmobiel aan.

De vrouw kon op tijd weglopen, maar kwam wel ten val. Ze is daarbij gewond geraakt aan een arm en liep bovendien diverse schaafwonden op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De betrokken machinist is opgevangen door de Nederlandse Spoorwegen. © BON - archieffoto
Provincie:
Tag(s):