woensdag, 9. november 2005 - 10:49

Belangrijke slag drugsscene Leeuwarden

Leeuwarden

Dinsdag is door de politie in Leeuwarden een 39-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aan Achter de Hoven aangehouden. De man wordt verdacht vanaf het begin van 2005 te dealen in verdovende middelen.

De man is in het verleden verschillende keren eerder aangehouden geweest en veroordeeld voor het dealen van drugs. Naast de man werden nog twee verdachten in de woning aangehouden: een 29-jarige inwoner van Leeuwarden en een 26-jarige inwoner van Leeuwarden. Bij deze laatste verdachte werden enkele tientallen grammen cocaïne aangetroffen. In de woning werden eveneens harddrugs aangetroffen.

De politie kwam de man op het spoor via informatie die bekend werd bij het Politiestraatroventeam en het Drugsoverlastteam. De drie zitten nog vast en zullen vrijdag worden voorgeleid. De politie denkt met deze aanhouding een belangrijke slag te hebben toegebracht aan de Leeuwarder drugsscene.

Voorafgaand aan de aanhouding zijn door de politie vijf drugsgebruikers aangehouden. De vijf zijn naar het bureau overgebracht, de verdovende middelen die ze bij zich hadden zijn in beslag genomen en na het opmaken van het proces-verbaal zijn de vijf in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):