dinsdag, 6. december 2005 - 18:15

Belspelletjes aan banden

Den Haag

Er komt een gedragscode die het organiseren van promotionele kansspellen, zoals belspellen op televisie, verbiedt, tenzij wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Dit moet een einde maken aan de wildgroei van deze kansspelen.
<BR>De &#039;gedragscode promotionele kansspelen&#039; is door minister Donner (Justitie) naar de Tweede Kamer gestuurd. De gedragscode is een initiatief van het ministerie van Justitie, in samenwerking met vertegenwoordigers van kansspelvergunninghouders, mediaproductie- en mediabedrijven en het bedrijfsleven.

Een promotioneel kansspel geeft mensen de gelegenheid mee te dingen naar prijzen. Het spel is bedoeld om een product, dienst of organisatie te promoten. Voorbeelden zijn de zogeheten bel- en winspellen in tijdschriften en de belspellen op televisie. Deelnemers hebben bij deze spellen geen invloed op het winnen van de prijs, dat gebeurt door kansbepaling.

De afgelopen jaren is het aanbod van deze vorm van kansspelen sterk toegenomen. De gedragscode moet daaraan een einde maken.
Categorie:
Tag(s):