zaterdag, 9. april 2005 - 11:38

Ben jij beveilingsexpert?

Denk jij veel te weten over IT-beveiliging en zou je dit graag willen testen en de strijd aan willen gaan met andere beveiligings-experts? Microsoft biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid om je vaardigheden te testen tijdens de ‘Gatekeepertest 2005’. In deze online wedstrijd nemen deelnemers uit geheel Europa het tegen elkaar op wie de beste IT-beveiligingsexpert is. De winnaar krijgt naast een eervolle vermelding een VIP-behandeling op de TechEd 2005 in Amsterdam en een Windows XP Tablet PC.

Deelnemers kunnen zich opgeven op de website van Gatekeepertest. Microsoft wil via deze actie het thema ‘beveiliging’ meer onder de aandacht brengen bij het publiek en IT-professionals de kans geven hun vaardigheden te testen. Microsoft Nederland organiseerde dit evenement succesvol de afgelopen twee jaar en daarom heeft Microsoft besloten dit te organiseren in geheel Europa.

Naast het winnen van de prijzen kan dit ook een mooie vermelding zijn in je persoonlijke C.V. Eric Meijer, winnaar van de Gatekeepertest van vorig jaar: 'Sinds ik vorig jaar de Gatekeepertest won, ben ik onder andere regelmatig voor verschillende evenementen uitgenodigd. Waar ik er voorheen altijd vroeg bij moest zijn om me in te schrijven, ontvang ik nu een behoorlijke stroom emails met uitnodigingen. Ik heb mijn C.V. op het Internet geplaatst en in de eerste maand na het winnen van de titel kreeg ik daar honderden reacties op. Nu, bijna een jaar later, krijg ik nog steeds wekelijks een aantal reacties, waarbij mensen hebben gezocht op Gatekeeper. Ik werk nog steeds met veel plezier bij Yacht en ik denk dat mijn arbeidsvoorwaarden wel verbeterd zijn door het winnen van de Gatekeeper-titel. En natuurlijk doe ik ook dit jaar weer mee.'

De test gaat op 2 mei van start en duurt twee weken. Iedere deelnemer krijgt elke werkdag om 10.00 uur twee nieuwe vragen, die hij zo snel mogelijk moet beantwoorden. In totaal zijn er 20 vragen, waarvan 19 meerkeuze en één open vraag.

De winnaar wordt op 25 mei bekend gemaakt, waarbij de hoogst scorende deelnemer uit 19 landen tot Europese Gatekeeper Kampioen 2005 wordt benoemd.
Categorie:
Tag(s):