dinsdag, 7. juni 2005 - 14:20

Bende illegale collecteurs opgerold

Leeuwarden

Maandagavond zijn in Leeuwarden drie jongens, twee 13-jarigen en een 15-jarige uit Leeuwarden, aangehouden omdat zij illegaal aan het collecteren waren. Zij deden dit in de woonwijk achter de Tesselschadestraat. Een getuige vond opvallend dat zij niet langs alle deuren gingen.

Toen deze getuige vroeg of de jongens zich konden legitimeren vluchtten twee van de drie weg. De derde werd door hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Kort daarna konden beide andere verdachten door de politie in de omgeving worden aangehouden.

Geen van de verdachten woonde in deze wijk. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de groep, soms ook met anderen, regelmatig collectes houdt. Daarbij werden onder andere vervalste papieren van een sponsorloop van een school gebruikt. Een bewoner van de Roemer Visscherstraat deed inmiddels aangifte. De politie roept ook andere slachtoffers op zich te melden en aangifte te doen, zodat met succes de zaak aan de rechter kan worden voorgelegd. De politie verwacht meer aanhoudingen in deze zaak te zullen doen. ©BON/foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):