vrijdag, 10. juni 2005 - 18:11

Benin en Australie delen punten

Het WK onder twintig is vrijdag officieel begonnen. Benin en Australie begonnen om 16.00 uur met de eerste wedstrijd van het toernooi. Beide ploegen kwamen na negentig minuten voetbal niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Benin schoot werkelijk uit de startblokken en had vooral de eerste helft het betere van het spel. De Australiers hadden de grootste moeite om de behendige voetballers van Benin af te stoppen. Vooral aanvaller Omotoyossi bracht de Australische verdediging menig keer in verlegenheid. Het goede spel resulteerde dan ook in een verdiende voorsprong. Omotoyossi bracht Benin in de 31-ste minuut op 1-0.

De tweede helft kwam Australie meer in het spel voor. Benin had duidelijk al haar energie in de eerste helft verbruikt. De socceroos drongen steeds meer aan en verdedigend begon het aan de kant van Benin te rammelen. Ward scoorde dan ook in de negentigste minuut de verdiende gelijkmaker.

Het Nederlands elftal zal vanavond om 20.00 haar eerste wedstrijd van het toernooi afwerken tegen Japan.