maandag, 10. januari 2005 - 10:27

Benzine-dieven op de rol

Bunnik

De Bovag meldt maandag dat ruim 10.000 mensen die na het tanken zijn doorgereden zonder te betalen, een deurwaarder op hun dak hebben gehad. Dit komt doordat tankhouders bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de adressen kunnen natrekken van doorrijders.

Ewout Klok van Beta (overkoepelende organisatie van tankhouders) schat dat het aantal doorrijders na het tanken dankzij deze nieuwe maatregel gedaald is van 12 miljoen naar 8 miljoen. Juiste onderzoekscijfers ontbreken echter nog.

Een nieuwe vinding van Emba Techniek BV uit Dordrecht moet ook een steentje kunnen bijdragen voor pomphouders. Zij hebben een rollersysteem ontwikkeld waar je met je auto op rijdt als je gaat tanken. Dit systeem wordt dan vergrendeld en deze vergrendeling gaat er pas af als je hebt betaald. Extra bijkomend voordeel van dit systeem is dat mensen met een vals kenteken niet ongestraft weg kunnen rijden. De kosten voor het rollerbanksysteem zijn nog niet bekend, deze kosten moeten uiteraard wel opwegen tegen hetgeen het de pomphouder kost als mensen doorrijden. ©BON
Categorie:
Tag(s):