zondag, 23. januari 2005 - 22:00

Bergkamp schenkt Arsenal zege

Dankzij een doelpunt van Dennis Bergkamp mag Arsenal hoop blijven koesteren op de titel in de Premier League. De Gunners wonnen op Highbury met 1-0 van Newcastle United.

Arsenal domineerde het duel van begin tot eind, maar wist de fantastisch keepende Shay Given slechts éénmaal te passeren. De doelman voorkwam dat enkele honderd procent kansen tot doelpunt gepromoveerd werden. Vooral Thierry Henry, die in een matige vorm verkeerd, had er een handje van de mooiste mogelijkheden om zeep te helpen.

Alleen Bergkamp slaagde er in de 19de minuut in het net te vinden na een voorbereidende actie van Matthieu Flamini. Het was voor de Iceman het vierde doelpunt van het seizoen. Omdat Arsenal verzuimde de score uit te breiden bleef Newcastle tot het einde hopen op meer. Lee Bowyer was er het dichtstbij, maar zijn inzet werd gepareerd door Manuel Almunia.

Robin van Persie kwam niet in actie voor de thuisclub. Ook Patrick Kluivert moest op de bank blijven. Op het moment dat manager Graeme Souness hem wilde inbrengen, werd hij genoodzaakt zijn laatste wissel te gebruiken om verdediger Jean-Alain Boumsong te vervangen.

De winst op Newcastle betekent dat Arsenal Manchester United op de ranglijst passeerde. Arsenal staat nu tweede met tien punten achterstand op koploper Chelsea. Volgende week is het Arsenal tegen Manchester United op Highbury.
Categorie:
Tag(s):