dinsdag, 31. mei 2005 - 18:08

Berne iepenloftspul uniek in Nederland

In Oosterwierum gaat 17 juni de 15de editie van het “Berne iepenloftspul� met het stuk "Odyssee" van start. Het “Berne iepenloftspul� van Oosterwierum is in Nederland het enige in zijn soort; het stuk wordt volledig uitgevoerd door kinderen uit groep 7 en 8, geselecteerd van alle basisscholen in de gemeente Littenseradiel.

De organisatie pakt dit jaar, omdat het alweer de vijftiende uitvoering is, groots uit. Zo is de opvoering op het grote grasveld naast het dorpshuis inplaats van de pastorie tuin. Maandag werden de deelnemers verrast met een demonstratie van voormalige sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra.
Wout demonstreerde zijn ‘heldendom’, door telefoonboeken te verscheuren en deelnemers op te gooien. Bovendien vertelde hij, tegenover een zeer aandachtig luisterend publiek, over zijn spannende belevenissen in het buitenland.

Met het stuk "Odyssee" een brengen de kinderen het verhaal over de held Odysseus, welke vaak van huis gaat om te vechten, zijn vrouw Penelope en zijn zoon Telemachus kunnen dit maar moeilijk waarderen. Juist daarom reist Telemachus zijn vader achterna en beleefd allemaal spannende avonturen onderweg. Het stuk is geschreven door Anita Zijstra en de regie is in handen van Marius Del grosso en Rieneke de Haan. ©BON/foto: Jaring Rispens
Provincie:
Tag(s):