donderdag, 28. juli 2005 - 16:09

Bescherming Apache-helikopter tegen raketaanval

Amsterdam

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) heeft in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht het nieuwe zelfbeschermingssyteem voor de Apache-helikopter getest. Het systeem zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van de bemanning tijdens zijn missies boven vijandelijk gebied.
<BR>Dit systeem, Amase genaamd en ontwikkend door Terma A/S, werd al eerder door NLR op luchtwaardigheid getest en gecertificeerd. Amase zorgt ervoor dat bij de nadering van een infrarood geleide raket flares, een soort infrarood lichtkogels, worden afgeschoten vanaf de helikopter.

De flares zullen de raket van zijn baan doen afwijken, indien ze op het goede moment in het juiste patroon en onder een optimale hoek worden afgeschoten. Afgelopen voorjaar hebben Nederlandse Apache-helikopters deelgenomen aan een multinationale trial in Wales, met als doel de effectiviteit van de flares in de praktijk te demonstreren. Het systeem zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van de bemanning tijdens zijn missies boven vijandelijk gebied. © BON
Provincie:
Tag(s):