dinsdag, 12. april 2005 - 19:43

Bestuurs- voorzitter Thony Ruys Heineken stapt op

Zoeterwoude

Na tien jaar van aanzienlijke expansie introduceert Heineken N.V. een nieuwe structuur van het topmanagement ter stimulering en ondersteuning van een volgende fase van haar groei als internationale onderneming.
<BR>Als onderdeel van deze veranderingen, zullen zowel bestuursvoorzitter Thony Ruys als Karl Büche, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Brau Union, 1 oktober 2005 terugtreden uit de onderneming.

Thony Ruys zal worden opgevolgd door Jean François van Boxmeer, momenteel lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor productie en voor Oost Europa, Noord-West Europa, Heineken Nederland, Griekenland, alsmede voor Afrika en het Midden Oosten.
Teneinde verantwoordelijkheden, activiteiten en financieel management nog effectiever te kunnen stroomlijnen, zal de nieuwe Raad van Bestuur bestaan uit drie functies in plaats van de huidige vijf. De drie leden van de nieuwe Raad van Bestuur zullen zijn: Jean François van Boxmeer, als voorzitter en Chief Executive Officer, Marc Bolland als Chief Operating Officer en René Hooft Graafland als Chief Financial Officer.
Om haar activiteiten en strategie beter te kunnen afstemmen, kondigt Heineken tevens aan de onderneming in vijf regio’s te zullen indelen: West Europa, Centraal en Oost Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten en Azië-Pacific. Elke regio zal worden geleid door een ‘Regional President’ die zal rapporteren aan Marc Bolland in de nieuwe rol van Chief Operating Officer.
Thony Ruys, voorzitter van de Raad van Bestuur zegt over de aangekondigde veranderingen: "De afgelopen 10 jaar hebben wij de Heineken onderneming drastisch veranderd. Wij hebben onze afzet meer dan verdubbeld, ons bedrijfsresultaat verdrievoudigd, en het aantal landen waar wij aanwezig zijn aanzienlijk uitgebreid. Het moment is nu aangebroken om een nieuwe managementstructuur te introduceren die de volgende fase van onze groei stimuleert en ondersteunt. De veranderingen die wij vandaag hebben aangekondigd zullen ervoor zorgen dat wij onze doelstellingen daadwerkelijk realiseren."
Jean François van Boxmeer voegt daar aan toe: "Heineken is het leidende internationale premium biermerk in de wereld. De mogelijkheid om leiding te geven aan een onderneming met een dergelijke positie en uitstraling en voort te bouwen op de grote bijdrage die Thony heeft geleverd, is de kans van je leven."

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):