woensdag, 12. januari 2005 - 15:43

Beveiligingsbedrijf geeft onjuiste informatie

Nijmegen

De politie krijgt nu en dan meldingen van ongeruste mensen, die door een beveiligingsbedrijf zijn benaderd met de vraag of zij hun woning wel goed beveiligd hebben. Zij proberen vervolgens een elektronisch beveiligingssysteem te verkopen en de verkoper beweert daarbij dat in bepaalde buurten het aantal inbraken is toegenomen.

Aantal woninginbraken gedaald
De werkelijkheid is dat de woninginbraken in Nijmegen flink gedaald zijn. In vier jaar tijd van 1506 naar 941. Het beveiligingsbedrijf geeft dus onjuiste informatie om eigen producten en diensten te kunnen aanbevelen.

De politie adviseert voor het inbraakwerend maken van de woning eerst goed hang- en sluitwerk aan te brengen volgens een beveiligingsadvies van een erkend "Politiekeurmerk Veilig Wonen"- bedrijf. Welke bedrijven dat zijn kunt u bij de politie navragen.

U kunt die informatie ook vinden op de site www.politiekeurmerk.nl

Als het beveiligingsadvies wordt opgevolgd dan verstrekt de politie een certificaat omdat de woning voldoet aan het Keurmerk Veilig Wonen. Met een dergelijk certificaat is het mogelijk korting te krijgen op verzekeringspremies. Er wordt weinig ingebroken in woningen die volgens het Keurmerk Veilig Wonen beveiligd zijn en als het al gebeurd blijft het vaak bij een poging.
Provincie:
Tag(s):