woensdag, 20. juli 2005 - 11:11

Bewoners geëvacueerd bij brand garagebox

Leidschendam/Voorburg

25 Bewoners van een flat in Voorburg hebben in de nacht van dinsdag op woensdag tijdelijk hun huizen moeten verlaten nadat er brand was uitgebroken in een garagebox onder in de flat. Door een nog onbekende oorzaak brak rond 04:00 uur brand uit in de box die onder in de flat is gelegen. De bewoners werden op het politiebureau opgevangen.

De brand werd ontdekt door een bewoner van het flatgebouw die wakker werd van een harde knal. Bij aankomst van de brandweer stond de garagebox, met daarin een personenauto, volledig in brand en dreigde de brand over te slaan naar de erboven gelegen flatwoning.

Met een lier wist de brandweer uiteindelijk de brandende voertuigen uit de garage te trekken. De garagebox en de personenauto brandden geheel uit. Bij de brand liepen de woningen in de flat zware brand en roetschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de harde knal, die een bewoner wekte, kon niet worden achterhaald. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De schade wordt geschat op zo’n 100.000 euro.

© BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):