vrijdag, 20. mei 2005 - 21:03

Biebcafé stopt en Koperen Hoogte laat ster vallen

Zwolle

De Zwolse horeca is een geval op zich. Het majestueuze vijf sterren restaurant de Koperen Hoogte laat bewust een ster vallen om zodoende meer publiek te trekken. Voor het biebcafe in de Zwolse bibliotheek lijkt het doek gevallen. Te weinig omzet is de reden voor een (tijdelijke) sluiting.

Jonnie Boer van de Librije krijgt er waarschijnlijk de rillingen van. Een collega die heel bewust een ster laat vallen (en dat ook nog eens met veel tamtam aankondigt) om daarmee een groter en breder publiek aan te trekken. Want de Koperen Hoogte, een vondst van eigenaar Hennie van de Most, gaat de toekomst in met een ster minder. Bijzondere bijkomstigheid daarbij is dat die ster hem niet wordt afgepakt wegens wanprestatie maar de ommezwaai tovert de soms omstreden horecaondernemer geheel uit eigen hoed tevoorschijn. Dat het bedrijf genoegen neemt met een ster minder heeft ook te maken met een verandering in de sterrenclassificatie door het Bedrijfschap Horeca en Catering. Het bezit van een zwembad is de aangescherpte voorwaarde om voor die vijfde ster in aanmerking te komen. De Koperen Hoogte heeft geen zwembad maar volgens de bedrijfsleider Muschter had die wijziging geen invloed op het eigen initiatief.
Voor het biebcafe in de Zwolse bibliotheek lijkt een sluiting bijna onafwendbaar. Uitbater Delicio verwijt de leiding van de Zwolse bibliotheek een starre houding als het om commercieel denken gaat. Vorig jaar maart werd het biebcafe geopend. Doorgaan op de ingeslagen weg betekent een onvermijdelijk faillissement. In afwachting van een definitieve oplossing zullen bezoekers van het biebcafe voorlopig niet meer bediend worden. Een woordvoerder van de bibliotheek zegt dat de exploitatie van het café pas hervat kan worden als er sprake is van een langdurige continuïteit.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):