donderdag, 31. maart 2005 - 11:56

Bijbels Openluchtmuseum als levend decor voor Romeinse film

Heilig Landstichting

'In de verte klinken de oorlogshoorns van de naderende Germanen. Het gezelschap maakt zich uit de voeten. Wanneer de Germanen dichterbij komen zien de Romeinen in de verte de contouren van een Romeinse wachttoren. De redding is nabij, maar één groot obstakel staat hen nog in de weg!'

Wie op 3 april 2005 naar het Bijbels Openluchtmuseum komt is getuigen van een aantal levensechte scènes van een Romeinse film die wordt opgenomen. Vanaf 10.00 uur is het museumpark een spectaculair decor voor een ware veldslag tussen Romeinen en Germanen, nagespeeld door het Gemina project. Daarnaast worden in de Via Orientalis (Romeinse stadsstraat) een aantal dialogen opgevoerd.

Het Gemina project is een vereniging die zich ten doel stelt een Romeinse legereenheid en het bijbehorende burgerleven te reconstrueren. 60 'Romeinen' geven zondag 3 april de bezoeker een zo volledig mogelijk beeld van de Romeinse wereld. Dit doen zij door zelfgemaakte wapenuitrusting, kleding en gebruiksvoorwerpen tijdens de scènes te gebruiken.

Verder kan de bezoeker om 12.30 uur een rondleiding krijgen door de Via Orientalis en wordt om 14.00 uur meer uitleg gegeven over de kleding van de Romeinen in de Via Orientalis.
Provincie:
Tag(s):