donderdag, 21. april 2005 - 22:22

Bijna klaar voor de grote dag

Kerkrade

Zaterdag openen de deuren van het Gaiapark te Kerkrade voor het publiek. Donderdagmiddag kreeg de pers alvast een voorproefje van wat de bezoekers te wachten staat. Een ding was meteen al duidelijk, voordat het park officieel wordt geopend moet er nog een boel gebeuren.

Een deel van het park was al klaar, maar de entree en andere gedeeltes van het park waren nog niet klaar. Er wordt met man en macht aan gewerkt, maar zaterdag zal het klaar zijn. Het Gaiapark is een spannend modern park dat ontworpen en aangelegd is volgens de nieuwste inzichten, met ruime, natuurlijke verblijven voor de dieren. Het park heeft een educatief doel, maar is natuurlijk ook geschikt voor een dagje uit. Binnen het park zijn er 4 thema routes waarin diverse natuurgebieden en dieren te zien zijn van nu en het verleden. Dieren van overal ter wereld. Het park heeft een diversiteit aan dieren zoals, wolven, tapirs, jachtluipaarden, stokstaartjes en gorilla's.

Het initiatief tot het oprichten van Gaiapark werd in 1999/ 2000 genomen door de Gemeente Kerkrade en Stichting de Apenheul. Het park heeft een grondgebeid van 25 hectare. 15 Voor de bezoekers, 5 voor de parking en dienstgebieden en 5 als reserve voor uitbreiding van bezoekersgebieden.

Het Gaiapark wil de bezoeker iets vertellen over de wereldwijde samenhang tussen alle onderdelen van de levende en levenloze natuur op aarde. Daarnaast over de lange ontwikkelingsgeschiedenis die daartoe heeft geleid. Behoud de natuur. Dit is de boodschap die verborgen zit in het thema van het Gaiapark te Kerkrade.

© BON Tekst /foto Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):