vrijdag, 4. november 2005 - 16:01

Bijzetting bisschop wordt mega-gebeurtenis

Glane

De bijzetting zaterdag van Aartsbisschop Cicek wordt een mega-gebeurtenis. Suryoye-tv zend de registratie live uit, en is in 81 landen op de wereld te volgen. TV Oost zal de bijzetting ook live gaan uitzenden. De media is in grote getale aanwezig. De dode bisschop wordt zittend op een stoel door de menigte gedragen. De foto's hiervan zullen de hele wereld rondgaan

Er stond vrijdagmiddag een lange rij van wachtende mensen voor de Mariakerk in Glane, die op de laatste dag nog afscheid wilden nemen van Aartsbisschop Cicek. Tot 20.00 uur kunnen de mensen langs de kist lopen waar het lichaam van de verleden week overleden grondlegger van de Syrisch Orthoxe kerk in midden-Europa ligt opgebaard. Er spelen zich soms emotionele momenten af.

Donderdag waren er al 3000 mensen geweest. Zaterdag om 11.30 wordt hij zittend op een stoel van het klooster naar de kerk gedragen. Er staan dan waarschijnlijk zo'n 15.000 mensen buiten. Tussen de menigte wordt een looppad afgezet met hekken zodat de mensen hem niet kunnen aanraken. Veel hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld zullen aanwezig zijn om deze bijzondere uitvaart en bijzetting bij te wonen. Kardinaal Simonis zal ook een toespraak houden.
Provincie:
Tag(s):