woensdag, 4. mei 2005 - 22:42

Binnen een week, 1000 aanmeldingen voor Happy Weight

Amsterdam

In de eerste week na de lancering van het afslankprogramma Happy Weight hebben zich al meer dan 1000 mensen aangemeld. Bij dit gezond-gewicht programma wordt door de thuiszorgorganisatie Icare een gezond voedingspatroon aangeleerd en bewegen gestimuleerd.

Happy Weight bestaat uit een cursus van vijftien lessen dat zowel schriftelijk, als via internet te volgen is. Deelnemers leren stap voor stap hoe zij gezonder kunnen eten. Elke week heeft een eigen thema en levert nieuwe eetgewoonten op. Zo zijn ‘Tussendoortjes’, ‘Goed drinken’ of ‘Spijsvertering’ thema’s die in de cursus behandeld worden. Daarnaast is er aandacht voor beweging.

De cursus is in samenwerking met het blad Gezondheid ontwikkeld door diëtisten van Icare, met advies van een huisarts. Het is gebaseerd op de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum en de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

In de komende tijd ontwikkelt Icare programma’s voor speciale doelgroepen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om kinderen, mensen met chronische ziekten, lichamelijke of verstandelijke beperkingen of vrouwen in de overgang.

© BON / Miranda van der SlootCategorie:
Tag(s):