zondag, 20. maart 2005 - 16:55

Bisschop zegent palmtakken in Heilige Geestkerk

Roermond

In een kleurrijk uitgedoste stoet vetrokken kinderen met hun ouders zondagmiddag vanuit de Munsterkerk in Roermond naar de Heilige Geestkerk in het kader van Palmpasen. Een jongetje verkleed als Jezus met zijn 12 apostelen voorop, gevolgd door kinderen die allemaal een versierde Palmbessenkruis bij zich droegen. Op Palmzondag herdenkt de kerk de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Dit wordt gesymboliseerd door de Palmbessenoptocht.

De komende week naar Pasen toe staat bekend als de Goede Week waarin het lijden, sterven en verrijzenis van Jezus Christus wordt herdacht. Met de aanloop naar Witte Donderdag en Goede Vrijdag, is het aankomende zondag alweer Pasen. Dan wordt de verrijzenis van Christus gevierd.

De feestelijke tocht werd muzikaal omlijst door een fanfare en eindigde bij de tijdelijke kathedraal, de Heilige Geestkerk. Wegens renovatie van de St. Christoffelkathedraal wordt deze ‘oude’ bisschopskerk momenteel als uitvalsbasis gebruikt. Aangekomen bij de Heilige Geestkerk, mocht de hele stoet naar binnen. Hier kregen de kinderen met hun Palmbessentakken de zegen van de bisschop. Trotse ouders fotografeerden er lustig op los om het kleurrijke tafereel te vereeuwigen. © BON/Foto’s: John Peters


Provincie:
Tag(s):