donderdag, 20. oktober 2005 - 16:25

Black Lake in Pagecentrum Stadskanaal

Stadskanaal

Black Lake is terug op de bühne. De legendarische band treedt op zaterdag 29 oktober op in het Pagecentrum in Stadskanaal. Het hart van de band bestaat uit de inmiddels ook al legendarische zanger-gitarist Gerrit de Hoop en Gerrit Trip. Het optreden van Black Lake maakt deel uit van een seventies, eightties en nineties party. De band uit Klazienaveen treedt twee keer een uur op. Het optreden begint om 21.00 uur. De deuren van het Pagecentrum gaan een uur eerder open.

Black Lake werd in 1962 als The Black Lake Shadows opgericht door Hennie de Munnik en Gerrit de Hoop. Het eerste optreden vond plaats bij Berend Gustin in Barger Compascuum.Later fuseerde de band met The Rhytm Stars, destijds de grote rivaal van Black Lake. Vooral in de tachtiger en negentiger jaren vierde de band hoogtijdagen.

De Hoop maakte tot aan het voorlopige einde van de band deel uit van de groep, die vrijwel alle facetten van de moderne en klassieke popmuziek beheerst. Gerrit Trip, ook bekend van de bands Teach-Inn en zijn eigen band Trip to Trip, speelde ook een aantal jaren voor de roemruchte groep uit Klazienaveen.

Beide oudgedienden hebben besloten om samen de bühne weer op te gaan. Succes is verzekerd met deze rasmuzikanten. Hedendaagse popsongs, maar ook klassiekers uit het verleden worden ten gehore gebracht. Samen met de seventies, eighties en nineties party staat Black Lake garant voor een muzikale avond om van te watertanden. Want Black Lake is nog steeds 'Solid as a Rock'. ©BON
Provincie:
Tag(s):